Exotec – en världsspelare i Eksjö

EKSJö Varje dag tillverkas 50 000 nya fordon med delar som passerat maskiner från Exotec. Det för många okända Eksjöföretaget är ledande inom precisionsdelning av höghållfasta stålstänger och levererar maskiner till världens största koncerner inom fordonsindustrin. Nu står bolaget inför ett ägarskifte.

Kaim och Filmbyn tar över bion!

EKSJö Efter en tids ovisshet kring framtiden för Mariannelunds biograf står det nu klart att Kulturakademien i Mariannelund och Filmbyn Småland säkerställer bions fortsatta existens och utveckling.

Unga kollektivanställda till KTH

EKSJö Det finns många olika vägar att vidareutbilda sig. En väg kan vara att jobba på ett av landets äldsta företag. Bruzaholms Bruk valde att skicka kollektivanställda till KTH:s utbildning i Lean. "Vi var de enda som kom från golvet", berättar Ellen Björnsvik, roterare och Christoffer Johansson, smältverksoperatört. Nu ska de hjälpa till att omsätta kunskaperna i företagets förbättringsarbete.

Eksjö International Tattoo är tillbaka

EKSJö För första gången sedan 2016 är det äntligen dags att välkomna militärmusiker från hela Europa till Eksjö. Den unika musikfesten Eksjö International Tattoo startar torsdag 28 juli och varar i dagarna tre.

Julles verkstad - en historisk klenod

EKSJö Mitt inne i centrala Mariannelund finns en riktig skatt, en tidskapsel som rymmer 1900-talets industrihistoria. Sedan Julles kulturminnesförklarades har den unika verkstads- och gjuterimiljön varit kuliss för både pedagogiska tidsresor och konstnärlig filminspelning. Nu har hembygdsföreningen inlett processen att hitta en ny ägare.

Kristallen redo för en ny nivå

EKSJö Restaureringen är klar. Därmed är den unika arkitekturpärlan i Bruzaholm redo för nästa steg! Drömmer du om att driva verksamhet i en magisk miljö? Arrangera spännande evenemang på en plats som saknar motstycke i svensk modernistisk arkitektur? Ta en tur till Bruzaholm i sommar, känn in atmosfären och se möjligheterna. Kristallen är öppen alla helger i juli!