Succé för lokal guidebok!

EKSJö Planerar du en tur hem till Eksjö i vår eller sommar? Behöver du tips på utomhusaktiviteter? I boken Dagsutflykter i Småland finns bland annat tre vandringar i Eksjö kommun. Nu lottar vi ut 7 exemplar av bokens nyutgåva!

JL Byggtjänst tar hem storbygge

EKSJö JL Byggtjänst i Eksjö har vunnit sin största upphandling någonsin! Värdet på affären är 120 miljoner kronor och avser en 30 000 kvadratmeter stor logistikbyggnad åt Lagerservice i Nässjö.

Bytavla – Nathalie målar byar

EKSJö Det började med en målning av husen i Bellö, fortsatte med sambons hemby Svenstorp och grannbyn Kråkshult. Tre år senare har Nathalie Fjäll målat 29 byar, städer och hustavlor. Nu planerar hon för en utställning 2022 där orter och byar i Eksjö kommun ska visas upp.

REDI sätter Eksjö på kartan

EKSJö Två månader innan pandemin bröt ut startade Carl Stenlöv och Jonas Nilsson upp REDI, ett produktionsbolag med inriktning på film, foto, sociala medier och reklam . Första året blev tuffare än väntat, men har också omfattat allt från reklamfilmer till musikvideo åt en världsstjärna.

Sågverksoperatörer ska utbildas i Mariannelund

EKSJö Mariannelunds folkhögskola startar i höst en helt ny yrkesutbildning för sågverksoperatörer. Utbildningen genomförs i samarbete med Svenskt Trätekniskt Forum och är frukten av en samverkan mellan skolan, lokala sågverk, branschorganisationen och Eksjö.nu.

Björkö Mekaniska tror på framtiden

EKSJö Ändrade vanor på grund av pandemin får olika effekter på näringslivet. Björkö Mekaniska och BN-teknik, med Volvo Cars som största slutkund, drabbades hårt förra våren, men fick också en oväntad topp när efterfrågan på cykelställ sköt i höjden!