Butik växer attraktiv handelsstad

EKSJö Ett fantastiskt läge på en fin plats i en attraktiv stad. Det är en av flera anledningar till att Carlos i Eksjö vuxit och utvecklats under en för klädbranschen tuff tid. Nu utökas både sortimentet, butiksytan och antalet medarbetare. ”Att driva butik i Eksjö är väldigt roligt”, säger Sophie Carlo.

Film om livet i Eksjö

EKSJö Genom projektet Förtur – framgångsrik medflyttarservice har Eksjö.nu tagit fram en helt ny film om möjligheterna att bo, leva och utvecklas i Eksjö, Vimmerby och Hultsfreds kommuner. Känner du någon som funderar på att flytta till området. Tipsa gärna om filmen!

Jonas satsade sig genom krisen

EKSJö Eksjö Stadshotell har inte bara överlevt krisen. Under pandemin har ägaren Jonas Persson dessutom startat fem (!) nya verksamheter i stan. Nu utökas också vingården i Serbien med ytterligare ett fält - och fler satsningar är på gång utanför kommungränsen!

Företag samverkar och smittsäkrar

EKSJö De stora arbetsplatserna i Bellö, Bruzaholm och Hjältevad sysselsätter över 400 medarbetare. Efter ett initiativ från Sherwin-Williams erbjuds dessa och deras anhöriga nu drop-in-vaccination i Bellö, i ett unikt samarbete med Region Jönköping.

Björkas Nytt och Bytt - en butik i tiden

EKSJö Den 12 september fyller second-handbutiken Björkas Nytt och Bytt utanför Eksjö sex år. Sedan starten 2015 har butiken haft en imponerande utveckling. Från att ha jobbat ensam i sin butik har Hannah Björklund nu nio medarbetare! Och varje dag när butiken öppnar är det kö utanför dörren!

Rekordmycket order på Smålands Stålgjuteri

EKSJö Bröderna Ytterell är fostrade i lagidrotten, vilket också präglar ledarskapet på familjeföretaget Smålands Stålgjuteri. De 32 medarbetarna är alla nyckelspelare. Nuvarande orderingång är historiskt hög och året blir, trots en tuff start på grund av pandemin, nästan all time high!