Årets företag hyllades på gala

Fler bilder

Fakta

Årets pristagare
Näringslivsgalan 2015

Årets landsbygdsföretag:
Anna Olofsgård, Ethels bakstuga

Årets butik:
Elkedjan, Elbutiken i Eksjö AB

Årets turismpris:
Monica och Lennart Swärdh, Paradis Fiskecamp

Årets Ta-sig-församhetspris:
Christer Larsson, Norrgården AB

Årets företagare i Eksjö kommun är bröderna Krasniqi på Eksjö Bilaffär AB. De tog emot priset på den festliga Näringslivsgalan som leddes av världsartisterna Stefan & Kim.

Företagarnas firmafest hade i år flyttats till Eksjö Stadshotell, där ingen mindre än världsartisterna Stefan & Kim tog emot som konferencierer. Till vardags gör de shower i Las Vegas, New York och Dubai men trots att de båda musikerna kommer från Vetlanda respektive Nässjö har de aldrig tidigare spelat i Eksjö. Med sin speciella blandning av musikalitet och galna upptåg lotsade de gästerna genom galan.

Under kvällen delades en rad priser ut. Det mest prestigefyllda, Årets företagare i Eksjö kommun gick alltså till bröderna Blerim och Valbon Krasniqi, som arbetar tillsammans med ytterligare två bröder på Eksjö Bilaffär AB.
– Jag kom till Sverige som tonåring och har drivet flera företag men jag har alltid haft en dröm om att sälja bilar, säger Blerim. Drömmen gick i uppfyllelse 2009. Sex år senare är Eksjö Bilaffär ett av de företag som säljer flest begagnade bilar i Sverige. I fjol sålde bröderna över 1100 bilar.

När vi frågar Blerim om receptet för framgången kommer svaret blixtsnabbt:
– Hårt arbete, säger han och tillägger att företaget alltid placerar kunden högst upp.
– Kunderna är viktigast, det är de som håller oss vid liv. För oss är det inte så viktigt att tjäna mycket pengar, men vi vill utvecklas och ge våra kunder bra service.

Företaget har nyligen flyttat till nya större lokaler vid Tuvängsvägen.
– Vi har varit trångbodda i våra tidigare lokaler. Det här är ett guldläge för oss, säger Blerim.
Samtidigt har verksamheten utökats med nybilsförsäljning av märket Citroën.

Motivering Årets Företagare
"Med hårt arbete, passion och målmedvetenhet har företaget blivit en exceptionell framgång. Bröderna har visat detta genom att sedan starten av sitt företag ständigt växa. Både gällande utveckling av verksamheten, omsättningen, antalet anställda och lokalytan. De skapar förutsättningar för framtida tillväxt. Detta görs även genom god kundvård och service, och vårdande av sitt varumärke. Eksjö Bilaffär har blivit en av de bilaffärer som säljer flest begagnade bilar i Sverige. 1129 stycken år 2014.
Med sin egen vision ”Ett företag med framåtanda” har Familjen Krasniqi gjort Eksjö Bilaffär AB till en framgångssaga."