Årets företagare prisades

Fler bilder

  1. Årets Företagare 2021
  2. Årets Unga Företagare 2021
  3. Årets Butik 2021
  4. Årets Landsbygsföretag
  5. Årets Ta-sig-församhetspris
  6. Årets UF-företag
  7. Årets Nytänkare
  8. Årets Turismpris

I samband med årets sista näringslivslunch hyllades flera av årets framgångsrika företag och företagare. Här finns samtliga pristagare och motiveringar.

I vanliga fall bjuder näringslivsbolaget Eksjö.nu in till näringslivsfest under hösten. En högtidlig tillställning och företagarnas egen firmafest, där årets priser till näringslivet delas ut. Nu är ju ingenting riktigt som vanligt och på grund av pandemin ersattes den stora festen, precis som i fjol, med en förlängd lunch på Eksjö Stadshotell.

För underhållningen i stora festsalen på andra våningen stod magikern och komikern John Hourdi. Från scenen trollade han bort såväl ägg som spelkort och lockade, med hjälp av mer eller mindre frivilliga medhjälpare från publiken, till många skratt. För själva prisutdelningen svarade representanter från de organisationer som utser respektive pristagare.

Årets företagare: Peter Sjöbrink, Daniel Berg och Ola Davidsson, Eksjö Elteam
Motivering: Årets företagare i Eksjö kommun är entreprenörer som hellre gasar än bromsar. De senaste åren har de på ett målinriktat och professionellt sätt utökat med nya affärsområden, fler anställda – och nya lokaler. Genom sin satsning på förnybar energi och hållbara lösningar har företagarna skapat upp ett starkt varumärke. I dag skiner solen inte bara på de solcellsanläggningar som företaget monterat, utan också på delägarna Peter Sjöbrink, Ola Davidsson och Daniel Berg, Eksjö Elteam.
Delas ut av Föreningen företagarna Höglandet

Årets unga företagare: Arvid Bläsung, Trädteamet
Motivering: Årets unga företagare räds varken höga höjder eller omöjliga uppdrag. Han är en problemlösare i en bransch som kräver såväl kunskap som känsla och respekt för stora träd. Med sitt genuina intresse för skogen, sin naturliga dragningskraft till utmaningar och sin stora ödmjukhet är han en tillgång för såväl privata som offentliga markägare. Hållbarhet genomsyrar verksamheten, både hos kund och på den egna skogsgården, där familjen också driver ett turistboende.
Delas ut av Föreningen företagarna Höglandet

Årets Butik: Klädhuset
Motivering: Med engagemang och passion har årets pristagare lyckats utveckla ett redan etablerat koncept. Klädhuset har under ånga år varit ett givet inslag i Eksjös handel. Med Jonas Stridh har, tillsammans med sin persona, utökat utbudet av välkända varumärken och jobbar kontinuerligt med att förnya inredning och upplägg i butiken. Med ett genuint intresse för kunden och en känsla för kvalitet, service och inspiration har Klädhuset lyckats attrahera både nya och befintliga kunder. Detta tillsammans med en tydlig linje i sin marknadsföring skapar en vilja att långsiktigt utveckla handeln i Eksjö.
Delas ut av Eksjö Handel

Årets Landsbygdsföretag: Micael Frisk, Krapplehult
Motivering: Årets Landsbygdsföretag i Eksjö kommun är ett företag som har specialiserat sig på att såga ut virke ur träd och stockar som normalt inte tas tillvara på. Av det virket han får fram gör han exklusiva möbler, golv och panel. Han gör helt enkelt det kunden vill ha. Grattis Micael Frisk, Krapplehult.
Delas ut av LRF och Swedbank

Årets Ta-sig-församhetspris: Johan Åsbrink Lunnagårds sjukhem och Harrys
Motivering: Med en sällan skådad drivkraft har Årets Ta-sig-församhetspristagare, vid sidan av ett framgångsrikt övertagande av en befintlig verksamhet, blivit franchisetagare i en helt ny bransch – mitt under brinnande pandemi. Med målsättningen att ge något tillbaka till staden har han sett till att Eksjö fått ett nytt trivsamt vardagsrum med generösa öppettider.
Delas ut av Eksjö.nu AB

Årets UF-företag: Plant ME UF
Motivering: Att företaget skulle fokusera på återvinning och hantverk bestämdes ganska snabbt och redan tidigt började tjejerna processen med att tillverka papper av återvunnet tidningspapper och att gåvan skulle kunna blomma var tidigt med i tankarna. Genom året har företaget varit mycket flitiga på facebook, instagram, youtube och slutligen genom företagets hemsida och webbshop. Inte bara pappret har blommat utan genom snygga dokument såsom affärsplaner, tävlingsbidrag och årsredovisning likväl som företaget muntliga presentationer har företaget gått från frö till en välutvecklad blomma.  Kontakter och nätverk har skapats och tjejerna har hela året rört sig utanför comfort-zon och tillsammans skapat ett proffsigt och genomtänkt företag. Plant Me UF tävlade i många olika tävlingar och genom deras stora fokus på miljöpåverkan och det genuina hantverket vann de årets ekologiskt hållbara företag i Jönköping och fick tävla i SM där de representerade Eksjö på ett mycket bra sätt.
Delas ut av Eksjö Gymnasium och Swedbank

Årets Turismpris: Cykla i Filmlandskapet Småland
Motivering: Cykla i Filmlandskapet Smålands affärsidé om cykelturer till filminspelningsplatser i och runt Mariannelund har fallit väl ut. De har verkligen lyckat med verksamheten i allt från ett bra värdskap med roliga guidningar och fikakorg som ingår, till idén om trasmattor som skickas med att sitta på under fikapauserna i naturen. De har också myntat begreppet korgcykling - "Det är inte den som kommer först i mål som vinner, utan den som har upplevt mest längs vägen. Då besöksnäringen är betydelsefull för landsbygdens utveckling är det extra roligt när en ny verksamhet startar och bidrar till ett utökat utbud i vår kommun.
Delas ut av Eksjö kommun

Årets Nytänkare: Redi Film
Motivering: Det stora artisteriet har flyttat hem till småstaden! Att finna sin egen väg, hitta hem och våga satsa på det som är den egna drömmen är inte många som vågar. Årets Nytänkare bjuder på en stor bredd och ett gediget arbete med hög kvalitet som ledstjärna. Som ren bonus uppmärksammar de också hemstaden i olika mediasamanhang när de samarbetar med världsstjärnor från när och fjärran i sina produktioner.
Delas ut av Science Park och Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län