Bilintresse blev företag

Fler bilder

Företagsamma ungdomar är näringslivets framtid. 18-åriga Calle Ekholm, som går sista året på Eksjö gymnasium, är en sann entreprenör. Nu har han han startat aktiebolag inom bilrekond.

Calle Ekholm är uppvuxen i garaget. Vid sidan av pappa, som under många år fixat med bland annat veteranbilar, har Calle haft sina egna projekt ända sedan han började skruva med mopeder som 10-åring. Hur många bilar han byggt om till A-traktorer har han svårt att räkna.

- Det är i alla fall 20, konstaterar han och berättar att han är lika intresserade av tekniken och mekaniken som ett snyggt utseende.
- Jag har alltid jobbat med helheten, båda delarna är lika roliga, det är kul med variationen, säger Calle, som i våras var redo för nästa steg och bestämde sig för att specialisera sig på utvändig och invändig rekond. Calle utför även lackskyddsbehandlingar och ozonbehandling som tar bort dålig lukt.  

Över förväntan
Aktiebolaget bildades i början av sommaren och tvätthallen inreddes i Vägverkets gamla lokaler i Kvarnarp, där Calle tagit emot bilar under hela sommarlovet.

- Det har gått bättre än förväntat, säger Calle som redan har kunder i alla åldrar. De flesta från Eksjö, än så länge, men kundkretsen växer i takt med att nöjda kunder hämtar sina bilar och sprider goda vitsord.

Han tar emot såväl nya bilar, för förebyggande lackbehandling, som äldre ekipage med eftersatt skötsel och behov av återfå glans och lyster.
- Som bilägare är det lätt glömma bort bilvården under en period. Behandlingen underlättar för kunden att hålla bilen fin efteråt. Smutsen sätter sig inte på samma sätt och det är enkelt att spola av, förklarar Calle, som också tar sig an bilar som blivit solblekta i lacken.

- Rekond är ett sätt att ge gamla bilar en ny chans. Att bara köpa nytt är inte hållbart. Jag använder riktigt bra produkter och låter behandlingen ta tid. Jag vill att mina kunder ska känna sig trygga med att det blir ett bra resultat och jag sätter alltid kvalitet framför kvantitet.

Kombinerar med skolan
I augusti började skolan och Calle, som går sista året på Eksjö gymnasiums bygg- och anläggningsprogram, kombinerar nu studierna med företaget. I det digitala bokningssystemet lägger han upp tillgängliga tider som anpassats till skoldagarna.
- Vi har det ganska lugnt i skolan sista året så som det ser ut nu kommer jag att ha en del tid även för företaget. Det känns bra att kunna fylla dagarna med saker som är roliga och meningsfulla, säger Calle, som har god hjälp från både familj och vänner vid behov. 

Utbildningen till snickare ser han som är värdefull merit, men när skolan slutar till våren är planen att första satsa fullt ut på Ekholms Rekond.

För mer information www.ekholmsrekond.se