Bron – det bästa av två världar

Fler bilder

Svensk husmanskost på dagarna - italienska klassiker på kvällarna. Bron kök & bar är länken mellan krögaran Mojje Younans två världar. Och läget där Norra Storgatan möter Eksjån är bästa tänkbara: ”Det är som att sitta i Venedig”.

Mojje Younan har jobbat i branschen hela sitt liv. När han sålde sin restaurang i Jönköping i fjol var planen att köpa ett nytt ställe i Spanien och flytta dit. Men ödet ville annorlunda.
- Sista året har jag bott i Spanien i långa perioder och letat efter en ny restaurang, berättar Mojje som i dag är glad att han inte hittade någon.

Sneglat vid Åbron
Under tiden hat letat restaurang har han pendlat mellan Spanien och Eksjö, där flickvännen bor. Vid sina Eksjöbesök har han sneglat på restaurangen vid Åbron på Norra Storgatan och vid ett flertal tillfällen också frågat dåvarande ägarna om den  varit till salu.
- De tidigare ägarna avböjde flera gånger och ville inte sälja men plötsligt en dag i början av året knackade de på rutan när jag gick förbi och frågade om jag fortfarande var intresserad.

Fin respons
Sedan dess har hela restaurangen totalrenoverats. En stor pizzaugn har lyfts på plats och ny personal har anställts. I slutet av juni slog restaurangen upp portarna och gensvaret har inte låtit vänta på sig.
- Vi har fått jättefin respons, det verkar som om Eksjöpubliken har saknat på den här typen av restaurang, säger Mojje.
Han jobbar själv som kock och är märkbart nöjd över att få vara tillbaka i köket.  
- Så mycket som jag varit ledig det senaste året har jag aldrig varit. Jag är utvilad och har längtat efter att få skapa en ny restaurang.

Matgatan
Att flera nya restauranger öppnar samtidigt längs Norra Storgatan ser han bara fördelar med.  
- Vi drar folk till varandra och gästerna kommer att välja den restaurang som har bästa mat, säger han.

Restaurangen och uteserveringen är självklart Corona-anpassade och för den som inte vill äta på plats finns en välfylld avhämtningsmeny med både pizza och pastarätter samt Brons populära familjebricka med italienska charkuterier, sallader och delikatesser.

För mer information www.restaurangbroneksjo.se