Conny Johansson kan bli Årets företagare i Eksjö

Årets Näringslivsfest närmar sig. I kategorin Årets företagare är tre framgångsrika företagare nominerade: Conny Johansson Connys Bygg och Takservice, Lena Wireskog, Lennarts Konditori samt bröderna Anders och Mats Jacobsson, Eksjö Motorcentrum. Vi presenterar dem i tur och ordning. Conny Johansson är först ut!

När Conny Johansson blev arbetslös under byggkrisen 1995 valde han att starta eget. I dag har Connys Bygg & Takservice 25 anställda och en omsättning på 30 miljoner kronor! Den 2 oktober kan han bli Årets företagare i Eksjö kommun.

– Det har varit en fantastisk resa. Jag har haft mycket tur, tagit rätt beslut och vågat ta lagom stora risker. Men framförallt har jag väldigt bra medarbetare. Alla tar stort ansvar och det är tack vare dem jag är där jag är i dag, säger Conny Johansson.

Han arbetade helt ensam i sin enskilda firma de första tre åren, innan han försiktigt började anställa, startade aktiebolag och specialiserade sig på papptak. Företaget är en av 40 auktoriserade takentreprenörer i Sverige med uppdrag över hela Jönköpings län. Takarbetena utgör ungefär en tredjedel av omsättningen. De traditionella byggjobben hos privatpersoner och företag har samma omfattning. Den sista tredjedelen finns inom fastighetsmarknaden.
När Conny 2008 satte spaden i jorden för att bygga ett omsorgsboende hade inga hyreslägenheter byggts i Eksjö på närmare 20 år. Huset på Ingenjörsgatan blev något av ett startskott för nyproduktionen av bostäder i stan. Ett par år senare köpte han tre fastigheter av Eksjöbostäder och i den egna fastigheten vid före detta Sjöbergs golv renoverade lägenheter och byggde lokaler till en friskola. I fastighetsbeståndet ingår numera 100 lägenheter.

– Företaget har vuxit lite hela tiden. Visst har jag ibland funderat på att stanna upp och sätta mig ner och vara nöjd, men jag har alltid kommit fram till att jag vill fortsätta, säger Conny och betonar att ett delat ledarskap numera är en förutsättning för kunna både förvalta och utveckla. Sedan några år sedan driver han företaget fullt ut tillsammans med anställde Martin Burmann.

Hur ser framtidsplanerna ut?
– På tak- och byggsidan är vi egentligen ganska nöjda med den storlek vi har. När det gäller fastigheterna är målet att utöka med en större fastighet för att kunna utveckla fastighetsbeståndet ytterligare.