De öppnar Samson's Gym

Fler bilder

Fakta

För mer information
Håll utkik efter Samson's på Facebook och Instagram (kommer inom kort)
Olivia 070-2796429
Rasmus 072-3045542

Han drömde om ett eget gym redan i högstadiet. Hon har alltid velat driva företag. I dag öppnar de Samson’s Gym i Mariannelund. Brevet hemifrån har träffat Rasmus Samuelsson och Olivia Wirensjö.

Samson’s Gym ligger centralt, precis där riksväg 40 möter avfarten mot Hultsfred. De senaste åren har utrymmet innanför de stora glasrutorna fungerat som träningslolkal för medarbetarna på Olivias pappas byggfirma. Sedan gymmet i Ljusnefall stängde har Rasmus förlagt all sin träning här och sakta har planerna på ett gym tagit form.
- Det är många som har efterfrågat detta, många vill ha möjlighet att spontanträna i närheten av där man bor eller jobbar, säger Rasmus.

För alla
Utrustningen är en kombination av inköpta och hyrda maskiner.
- Det ska finnas något för alla, oavsett om man är nybörjare eller veteran. Vi ville också få in så mycket som möjligt för att slippa köer och få ett bra flöde, säger Rasmus.

- Vi vill att Samson’s ska vara en trygg plats, där alla kan känna dig bekväma och där det blir en gemenskap oavsett vilken nivå man tränar på, säger Olivia.

Båda har andra jobb utanför företaget och därför finns det inte några fasta tider när de kommer att vara på gymmet.

- Vi kommer ju att vara här varje dag men gymmet bli obemannat och alla som köper gymkort får en tagg för att komma in. Om någon vill testa en gång kan man kontakta oss, eller följa med en kompis första gången och swisha avgiften, säger Olivia.

Friskare och piggare
Den som vill ha en introduktion och genomgång av maskinerna bokar en tid med Rasmus.
- Jag kommer ju att vara här mycket på kvällar och helger så det löser vi.
Han tränar själv flera gånger i veckan och hoppas att även de som ännu inte tränar regelbundet, ska se fördelarna med gå på gym.  
- Jag märker själv att jag blir friskare och piggare när jag tränar, säger han.
Olivia, som har problem med ryggen emellanåt håller med.
- Jag mår bättre och får mindre ont när jag tränar, säger Olivia.

Samson’s Gym kommer att vara öppet kl. 06-22.
Åldersgränsen blir 15 år. I målsmans sällskap är även yngre välkomna.