Diggiloo i sommarstaden Eksjö

Fler bilder

För femte gången i ordningen valde Diggilloo att göra ett turnéstopp i Sjöängen. Publiksiffran stannade på 6 800 personer, vilket var rekord för Eksjö. ​

Det var 2010 som Johan Krall på Krall Entertainment kontaktade Johan Lindfors för att förhöra sig om möjligheterna att hitta en ny spelplats för Diggilloo i Eksjö eller Nässjö.
- Jag hade precis tagit över Eksjö Stadshotell och såg direkt möjligheterna i Eksjö.
De träffades på hotellet och under promenaden genom Gamla stan och över Itolvområdet till Sjöängen sålde Lindfors in Eksjö, som kunde erbjuda en spelplats på gångavstånd från centrum. Krall gillade det han såg, kommunledningen var med på noterna och 2011 var Eksjö med i turnéplanen.

Sedan dess har det alltså blivit fem Diggiloo-spelningar i Eksjö. Varje gång med flera tusen besökare. 2015 filmades Eksjöshowen för den årliga tv-sändningen – och staden fick ovärderlig uppmärksamhet i hela landet.     
- Det var kanonreklam! Förutom extra besökare i staden under själva showen har vi varje år många gäster som kommenterar att Diggiloo ska komma eller har varit här. Diggillo har verkligen hjälpt till att profilera Eksjö som en sommarstad, säger Johan Lindfors.   

Årets Diggiloo har fått fin kritik och responsen från Eksjöpubliken var översvallande positiv. David Lindgren, Jessica Andersson, Arvingarna, Mariette, John Lundvik, Brolle, Thomas Pettersson och de andra levererade från scenen, stämningen bland publiken var härlig och Eksjö visade sig från sin allra bästa sida under den soliga fredagskvällen.

Det ligger mycket arbete bakom ett arrangemang som Diggiloo. Den lokala planeringen pågår i månader och på plats krävs mängder av arbetsinsatser både före, under och efter konserten.
- Diggiloogänget är sjukt nöjda med allt. De bara öste beröm och lovord över mig och alla våra funktionärer. Allt funkade perfekt, säger Fredrik Erpesjö, som varit lokalt ansvarig på samtliga Diggilookonserterna i Eksjö.

Han tror att några av anledningarna till att Diggiloo väljer att återkomma till Eksjö både är platsen och de fantastiska funktionärerna som skapar en glad, positiv och kompetent, proffsig och gemytlig stämning.

-  I år var Eksjö första utomhusbygget och med erfarna funktionärer fick man en bra start på turnén. Det betyder mycket att ha rutinerat och positivt folk som kan, förstår och bryr sig, säger Fredrik och berömmer de föreningar som arbetar med Diggiloo.

Eksjöambassadörerna har förstås sett till att Krall Entertainment fått en rundvandring på Olsbergs Arena, vilket bland annat resulterat i en genomförd föreställning med Joe Labero - och en planerad konsert med Sanna Nielsen den 27 september.