Eksjö blir en padelstad

Fler bilder

Eksjö blir en padelstad
Intresset för padel är stort i Eksjö. Bokningsläget för utomhusbanan vid Eksjö camping är långt över förväntan. Den är den första i raden av flera satsningar av det nybildade bolaget First Class Padel, som redan till hösten bygger fyra fullstora inomhusbanor på Nannylundsområdet.

Padel är idag världens snabbast växande sport. Förmodligen beror det på att aktiviteten passar en väldigt stor målgrupp.  
- I padel finns ingen åldersgräns, varken uppåt eller neråt. Generationer kan tävla med och mot varandra och eftersom det inte går lika fort som i tennis och squash, kan alla spela padel, förklarar Johan Lindfors, en av företagarna bakom det nybildade bolaget First Class Padel.

Redan innan Johan Lindfors sålde Eksjö stadshotell pratade han och Mikael Sjödahl om att göra en satsning kring den växande sportel padel.
- När jag lämnat hotellet kände jag att jag hade tid, säger Johan som bildat bolaget tillsammans med Mikael Sjödahl, Petter Johansson, Rikard Frost, Ola Davidsson, Peter Sjöbrink och Ola Berg.  

Tredje utomhusbanan
Den första utomhusbanan vid Eksjö Camping invigdes i mitten av maj och bara någon vecka senare öppnade ytterligare en utomhusbana vid Frejavägen 2 i Tranås. I mitten av juli inviger företaget sin tredje bana, vid Vetlanda Golfklubb.
- VI har strävat efter att hitta unika centrala miljöer, där padelbanan kan smälta in på ett naturligt sätt utan att störa en helhet, förklarar Johan.
Samtliga banor bokas via appen Matchi.

- Responsen är betydligt större än vi kunnat drömma om, bokningsläget är över förväntan och vi säljer tre gånger så mycket rack som vi trodde. 

Anläggning med tävlingsmått
Förhoppningen är att utomhus utomhusbanorna ska kunna vara öppna fram till senhösten och att utesäsongen ska pågå tills First Class Padels första inomhusbana står klar i oktober. Bolaget har nämligen sökt och fått bygglov för en stor anläggning på Nannylundsområdet. Projektet omfattar totalt fyra inomhusbanor med fullstora mått samt omklädningsrum, dusch, wait and stay och shop. För att arrangera tävlingar krävs 8 meter i takhöjd. First Class Padel bygger 9 meter högt.

- Det innebär att vi kan arrangera seriespel, nationella tävlingar oh turneringar i Eksjö. Det gynnar allt i stan; boendeanläggningar, restauranger, butiker. Det blir en extra dimension för Eksjö, säger Johan Lindfors.