Familjefotografen flyttar in till stan

Fler bilder

Hon är porträttfotograf som specialiserat sig på bröllop och gravidfotograferingar. Nu tar Mirja Claesson nästa steg och öppnar butik och ateljé i Gamla stan i Eksjö. Här står hon redo att leverera allt från kortkortsfoto till personliga bilder på hela familjen.

Det har gått några år sedan Mirja lämnade sin anställning som kommunikatör på Vetlanda kommun för att satsa på eget företagande och sin passion fotografering. Misovi foto och fotograf Mirja Claesson syns flitigt på sociala medier och har på kort tid blivit en uppskattad bröllops- och gravidfotograf. Bröllop dokumenterar hon gärna i minsta detalj, och är inte sällan med under en hel dag. De gravida mammorna har hittills tagits emot hemma hos Mirja och bilderna har nästan uteslutande fotats i den trolska miljön i utomhusateljén på gården i Bellö.

Perfekt läge
- Med en egen ateljé kan jag även erbjuda fotografering inomhus, vilket gör att jag kan ta emot nyfödda och göra mer barnfotograferingar. Jag kommer givetvis fortsätta att fotografera mycket utomhus och därför är butiken bara öppen tisdag till torsdag samt långlördagar, berättar Mirja
Läget på Norra Storgatan är ett utmärkt skyltfönster i Eksjö, men också en perfekt mötesplats inför och efter fotograferingar.

-
Hit kan man komma och prova ut sin gravidklänning, för att prata inför en fotografering och för att få en bildvisning, säger Mirja.   

Självklar utveckling
Mirjas bilder har genomgående ljusa och lätta toner, en bildstil som gjort henne mycket populär. Egen ateljé och butik var ett naturligt steg i företagets utveckling, samtidigt som det faktiskt var en ren slump att det hände just här och nu.
- Efter en rad skolfotograferingar i höstas hade jag några luckor i kalendern. Jag gick in till Maj på Ateljé Trasten för att höra hon behövde någon hjälp. Det visade sig att hon ville sälja hela verksamheten, berättar Mirja.
Sedan dess har hon varit prao hos Maj under ett antal dagar, framförallt för att lära sig ramverkstaden. 1 februari köpte hon det varulager som fanns kvar i butiken. Nu har hon fått upp sina egna skyltar på fönstret och satt sin egen prägel på ateljén. Resultatet är både ombonat och personligt.  

Nära och intimt
- Här ska hela familjen kunna känna sig bekväm och avslappnad. Under en barnfotografering umgås vi här inne ett par timmar. Det är ett speciellt möte, vi kommer varann nära och det blir intimt på ett fint sätt, säger Mirja, som älskar just mötet med människor.
-
Det är speciellt att få dela de stora händelserna i en familjs liv med bröllop, graviditet och barn. Min förhoppning är att jag ska bli en väletablerad fotograf som man helt naturligt bokar till sin familjefotografering.

Läs mer på www.misovi.se