Flygande start för #attraktivindustri

Fler bilder

Nu är #attraktiv industri igång på riktigt. Genom kompetensutveckling ska projektet lyfta industrin i Eksjö, Aneby, Sävsjö och Vetlanda kommuner. Industriföretagen välkomnar arbetet, inte mindre än 180 medarbetare deltog på projektets kickoff, då helhjärtad social arbetsmiljö och arbetsglädje stod i fokus.

Ett företags värdegrundsarbete finns ofta presenterat i ett dokument med många fina ord. Men om vi inte känner för det som står i värdegrunden kommer den inte att göra någon skillnad.

- Värdegrund är det vi tänker och gör utan att tänka oss för, fastslog Göran Davidsson, som genom sin föreläsning vill inspirera människor att ta en ledarroll, ta personligt ansvar i värdegrundsarbetet och att göra förändringar tillsammans med andra för att må bra och bygga ett framgångsrikt arbetslag.

Oavsett grupp är hans recept att sträva efter att göra alla till vinnare, att hjälpa varandra och att utgå från att alla människor gör så gott de kan utifrån sina belastningsfaktorer.

Inför en intresserad och engagerad publik beskrev han de faser som en grupp eller ett arbetslag går igenom och gav tips och verktyg för att hantera de svåra faserna. Nyckelorden är respekt och tillit. Med vetskapen om att en kris bara en fas kan man se konflikter och dåliga normer som en möjlighet att bryta mönster och utvecklas.   

För att så många medarbetare som möjligt skulle få möjlighet att delta i uppstarten genomfördes två föreläsningar, en på förmiddagen och en på eftermiddagen.
- Båda föreläsningarna blev mycket uppskattade och fick väldigt fin respons i utvärderingarna. Vi kunde inte få en bättre start för projektet, säger projektledare Desirée.

Eksjö kommun är projektägare och eksjö.nu finns med i styrgruppen för #attraktivindustri som finansieras med medel från Europeiska socialfonden. 22 företag i regionen deltar i projektet och fram till 2021 kommer en lång rad efterfrågade utbildningar att genomföras inom bland annat inom ledarskap, data, CAD, entreprenadjuridik samt kompetensutveckling för pannoperatörer och truckförare. Just nu pågår upphandlingarna. De första utbildningarna startar till hösten