Helén blir vd för Eksjö.nu

Näringslivsbolaget Eksjö.nu får ny vd. I dagarna blev det klart att det blir Helén Lindqvist som tar över rollen efter Marie Brask, som slutade i våras, och Desirée Källqvist som varit tillförordnad.

Helen Lindqvist har sina rötter på fars-sidan i Bruzaholm, är uppvuxen i Huskvarna och har under hela sitt liv ständigt återkommit till familjens sommarställe vid Mycklaflon. Hon är juridikutbildad och som jurist och ledare jobbade hon på allt från Post- och telestyrelsen till tillverkningsindustri i Qatar för att sedan lämna juridiken för företagande inom besöksnäringen i Nordnorge. 2020 återvände hon till Småland, där hon bland annat hann driva både ett galleri och ett mobilt café innan hon fick jobbet som näringslivsutvecklare på näringslivsenheten. I dagarna stod det klart att hon får tjänsten som vd för Eksjö.nu. 

- Det här känns jätteroligt, säger Helén, som genom sin tjänst på Eksjö kommun fått en ganska god inblick även i Eksjö.nu. 

- Det är väldigt mycket bra jobb som redan är gjort! Affärsplanen sträcker sig till 2022 och det är därför ett bra år att komma in som ny vd. Jag vill involvera medlemsföretagen, näringslivsenheten och relevanta föreningar runt om i kommunen för att definiera de viktigaste behoven för att företagen ska kunna växa och blomstra. Med avstamp i det goda jobb som redan är gjort tar vi oss tillsammans in i framtiden och ska fortsätta att göra Eksjö kommun till en bra plats att bo, verka och driva företag på, säger Helén och betonar att hennes bidrag blir såväl långsiktigt strategiarbete som konkreta insatser och hårt arbete. 

- Jag tror att vi till viss del behöver jobba på nya sätt, tänka på tvärs, våga bedriva lite experimentverkstad och vara kreativa, säger Helén och tillägger att hon också vill jobba med att öka medlemsantalet. 

Hon tillträder tjänsten fullt ut i april men kommer att jobba en dag i veckan i bolaget från 1 februari.