Internationell filmproduktion hittar medarbetare i Eksjö
Publicerad 4 November 2016
Fler bilder


Inför den avslutande praktiken på utbildningen visuella effekter arrangerar Campus I12 varje höst en rekryteringsdag. Då kommer mellan 10 och 20 internationella företag i VFX-branschen till Eksjö för möta potentiella medarbetare. Resultatet blir en intensiv speed-dating-dag med totalt 300 intervjuer.
Campus i12 utbildar framtidens visual
effect-artister. Efter avslutad utbildning inom processerna i postproduktion är studenterna redo för arbete inom film- och reklamproduktion i Sverige eller
utomlands. En viktig väg till arbetsmarknaden är den avslutande och terminslånga praktiken. En chans för studenterna att hitta en bra arbetsplats, men också ett tillfälle för arbetsplatserna att knyta till sig nya medarbetare. Den 31 oktober kom ett tiotal produktionsbolag från en handfull länder till Eksjö för att intervjua skolans studenter.
Pixomondo, med kontor i bland annat Tyskland och Canada, deltog för första gången på rekryteringsdagen 2016.
– Vi anställde nyligen en medarbetare som är utbildad i Eksjö. Han är riktigt bra och därför ville vi komma hit för att se skolan och möta fler studenter, berättade Mona Mohr från Frankfurtkontoret.
Hon jobbar själv med visuella effekter på Pixomondo och har bland annat gjort specialeffekter till Game of Thrones och Star Trek.
– Jag är väldigt imponerad av vad jag har sett under dagen. Studenterna har en hög grundnivå och det är svårt att förstå hur de hunnit lära sig så mycket på så kort tid. Vi kommer definitivt att erbjuda ett antal studenter praktikplats och sparar flera namn för framtida kontakter.
Phieffer Lamey-Golding, som jobbar med rekrytering på Framestore i London, intervjuade totalt 17 studenter under sitt besök i Eksjö.
– Jag tittar först och främst på studentens showreel och portfolio, men jag väger också in personligheten. Det är viktigt att kunna samarbeta när man jobbar i ett stort team mot en deadline, sa Phieffer.
– De arbeten jag sett hittills är imponerande. Studenterna är dessutom ödmjuka och duktiga på att ta och ge feedback.
Carina Engqvist
Ansvarig utgivare:
Marie Brask
En rad företagare och föreningsmänniskor från Eksjö kommun finns representerade i nationella styrelser. Uppdraget och nätverkandet innebär unika möjlighet att hämta hem kunskap och samtidigt placera ort och verksamhet på kartan. Maria Stejdahl, Eksjö Stadsfest och Lotta Alexandersson, Frendo i Mariannelund och Hultsfred, är två av dem som har nationella uppdrag.
Eksjö Gymnasium har under många år framgångsrikt arbetat med konceptet Ung Företagsamhet, UF. Läsåret 2020/2021 är inget undantag. Just nu drivs 12 UF-företag på skolan, i år med större utmaningar än någonsin.
Under 2021 intensifierar samhällsbyggnadssektorn och näringslivsenheten det gemensamma arbetet mot ett företagsklimat i toppklass. Genom att använda den så kallade Rättviksmodellen är ambitionen är att skapa en bättre relation mellan kommun och företagare.
I dagarna öppnade Kanaljen Konst & Eventmakeri – ett digitalt galleri för konst och konsthantverk skapade av kvinnor i Norden. Kanaljen har sin bas i Mariannelund i Småland, där fysiska events planeras redan till våren.