JL Byggtjänst tar hem storbygge

Fler bilder

JL Byggtjänst i Eksjö har vunnit sin största upphandling någonsin! Värdet på affären är 120 miljoner kronor och avser en 30 000 kvadratmeter stor logistikbyggnad åt Lagerservice i Nässjö.

- Det här är jättestort för oss, affären är ett led i den satsning gom vi gjort mot industri och handel, säger ägaren Lars-Evert Johansson, som de senaste åren genomfört stora projekt åt kunder i hela Sverige, bland annat åt Jysk och Dollarstore. Företaget bygger också det nya handelsområdet i Bykvarn vid polishuset i Eksjö.

- Den här logistiskbyggnaden är en bekräftelse på att vi kan ta de riktigt stora jobben, Det betyder jättemycket, konstatarer Lars-Evert.

Nyanställer
Lagerservice i Nässjö är en välbekant kund sedan 20 år tillbaka. Företaget har nu vuxit ur sina lokaler och bygger en helt ny logistikbyggnad, 500 meter från den befintliga lokalen i Södergården i Nässjö. Byggnaden mäter 30 000 kvadratmeter, är 13 meter hög och omfattar även kontor, lunchrum och personalutrymmen för cirka 30 anställda.

Lars-Evert blir själv ombud för entreprenaden, som också kommer att kräva att företaget anställer fler medarbetare.
- Våra 40 medarbetare kommer inte att räcka och vi söker nu folk för de här jobben. Det är mycket stål och betong så det är i huvudsak byggnadsarbetare vi letar efter, säger Lars-Evert och berättar att underleverantörer bland annat blir Gilbert Gustafssons och Elajo.

Ett av många jobb
Projektet startar i april, och den färdiga fastigheten ska överlämnas i juli 2022.
- Det blir ingen semester i år, konstaterar Lars-Evert med ett leende och betonar att detta är ett av alla de jobb som företaget gör just nu.
- Genom hela pandemin har vi haft väldigt mycket att göra. Industrin och storhandeln har varit jättestarka och pilarna pekar rakt upp. Det finns kapital i de här branscherna.

Vi gratulerar JL Byggtjänst till den stora affären och till ytterligare en viktig milstolpe i företagets historia. Vid generationsväxlingen på 1990-talet, när bröderna Johansson tog över företaget efter sin far, hade bolaget sex-sju anställda och en omsättning på ungefär lika många miljoner. 2019 passerade årsomsättningen 250 miljoner kronor. I år fyller JL Byggtjänst 50 år som företag och den fantastiska utvecklingen ser ut att fortsätta!