Jobb- och utbildningsmässa

Fler bilder

Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Det är tredje gången i ordningen som jobbmässan arrangeras i Eksjö. I fjol kom drygt 2 600 personer under två dagar, i år koncentreras mässan till en heldag där grundskole- och gymnasielever bjuds in på förmiddagen. På eftermiddagen öppnar mässan för allmänheten samt inbjudna studenter från närliggande universitetsstäder.
- Ett besök på jobb- och utbildningsmässan ger en samlad bild över vilka företag som finns i kommuner och vilka jobb de erbjuder. Det är också en unik chans att möta och lämna sitt CV till flera arbetsgivare på samma gång, säger Jennie Heimdal, näringslivsutvecklare på eksjö.nu, som är en av arrangörerna.
- Man får möjlighet
att ställa frågor och kan få svar på vilka utbildningar som krävs för en specifik karriär, fortsätter Jennie, som också hoppas att den som inte specifikt är på jakt efter ett nytt jobb gör ett besök på mässan.
- Kanske blir man sugen på att byta jobb när man ser vilka möjligheter som finns i vår kommun.

Föreläsning
Under dagen genomförs paneldiskussioner, frågestunder och andra aktiviteter för både besökare och utställare. Nytt för i år är dessutom att mässan avslutas med en föreläsning. Inbjuden talare är Henrik Fexeus, en av världens främsta kroppspåksexperter. I föreläsningen ”Mentala superkrafter – Bootcamp för din hjärna”
förklarar Henrik hur du kan använda din hjärna betydligt mer effektivt än du gör. Du lär dig enkla genvägar och psykologiska trix för att nå resultat du inte trodde var möjliga, inom områden du inte trodde du kunde något om. Föreläsningen börjar kl. 18 och biljetter säljs på Eksjö Tourist Center för 100 kronor. Biljetter kan reserveras via Eksjö Tourist Center på telefon 0381-361 70.

Mässan arrangeras av Eksjö kommun, i samverkan med arbetsförmedlingen och eksjö.nu.
Föreläsningen genomförs i samarbete med Swedband och Sparbanksstiftelsen Alfa.