Konsert med Daniel Lindström på Projekt 322:s årsmöte
Publicerad 10 Mars 2014
Fler bilder


Föreningen Projekt 322 som "sprider glädje och kärlek till cancersjuka barn" har via initiativtagaren Tomas Lind en tydlig koppling till Mariannelund. Att årsmötet var förlagt till samhället var därför lika naturligt som att föreningens ambassadör, Idolvinnaren Daniel Lindström, gav en konsert innan förhandlingarna.
Det blev en fin eftermiddag när Projekt 322 i lördags höll sitt årsmöte i Mariannelund. Föreningens ambassadör Daniel Lindström strålade i kapp med vårsolen utanför fönstren. Han berättade om sin resa från livet hemma i Umeå, via Idolsegern, med det efterföljande kändisskapet, till dagens harmoniska inställning till musiken och karriären. Vid sin sida på scenen hade han skickliga pianisten Joakim Holgersson och publiken i Centrumkyrkan fick njuta av en ljuvlig konsert.
Inte ett öga var torrt när Toni Berisa, syskonstödjare på Drottning Silvias barnsjukhus berättade om sitt arbete. Hans uppgift är att se, bekräfta och stötta syskon till cancerdrabbade barn. En grupp som ofta hamnar i skuggan av sjukdomen och som samhället i övrigt, och de allra flesta sjukhus, inte har någon organisation för att ta hand om.
– Det kan handla om att gå på bio, fika eller bara sitta ner och prata en stund. De här barnen och ungdomarna har det ofta väldigt jobbigt och har många frågor, berättade Toni.
I dagsläget är han den enda syskonstödjaren i landet. Hans upptagningsområde är hela västra Götaland.
– Jag ser samarbetet med Projekt 322 som väldigt värdefullt. Tomas och jag pratar ofta om hur vi tillsammans kan hitta bra lösningar.
Under årsmötesförhandlingarna välkomnades tre nya medlemmar in i styrelsen: Carina Englund, Jeanette Gunnarsson och Gustaf Arnell. Föreningen har i dagsläget cirka 150 medlemmar och har under året bland annat bjudit på påsk- och julgodis, tårtkalas och konsert på avdelning 322, Barncancercentrum. Föreningen har delat ut åkpass till Liseberg samt entrébiljetter till High Chaparral. Arrangemang har också genomförts på sjukhusen i Borås och Jönköping.
För mer information www.projekt322.se
Carina Engqvist
Ansvarig utgivare:
Marie Brask
En rad företagare och föreningsmänniskor från Eksjö kommun finns representerade i nationella styrelser. Uppdraget och nätverkandet innebär unika möjlighet att hämta hem kunskap och samtidigt placera ort och verksamhet på kartan. Maria Stejdahl, Eksjö Stadsfest och Lotta Alexandersson, Frendo i Mariannelund och Hultsfred, är två av dem som har nationella uppdrag.
Eksjö Gymnasium har under många år framgångsrikt arbetat med konceptet Ung Företagsamhet, UF. Läsåret 2020/2021 är inget undantag. Just nu drivs 12 UF-företag på skolan, i år med större utmaningar än någonsin.
Under 2021 intensifierar samhällsbyggnadssektorn och näringslivsenheten det gemensamma arbetet mot ett företagsklimat i toppklass. Genom att använda den så kallade Rättviksmodellen är ambitionen är att skapa en bättre relation mellan kommun och företagare.
I dagarna öppnade Kanaljen Konst & Eventmakeri – ett digitalt galleri för konst och konsthantverk skapade av kvinnor i Norden. Kanaljen har sin bas i Mariannelund i Småland, där fysiska events planeras redan till våren.