Magisk näringslivsfest

Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Årets butik: Blomsterboden, Eksjö
Årets butik startade redan 1956 och har drivits av de nuvarande ägarna sedan 1989. Butiken är inbjudande och ett föredöme för både Eksjö och hela landet med sin inspirerande interiör och sitt breda utbud av blommor och inredning. Årets butik är Blomsterboden som drivs av Anna och Pelle Nelzén. Med ett genuint driv och ett naturligt intresse för kundernas bästa har Anna och Pelle hela tiden utvecklat företaget. Butiken uppskattas både av lokala och regionala kunder, turister och av branschkollegor. I år tilldelades Blomsterboden titeln ”Årets handlare” i hård konkurrens med 112 andra Interflorabutiker.

Årets landsbygdsföretag: Spakarps Plantskola
Det gäller att följa sina drömmar…. Företaget har visat på hur man kan använda sig av gårdens miljö för att utveckla en verksamhet som genererar både nytänkande, arbetstillfällen och inspiration på landsbygden. Kunder hittar, och återkommer lätt till ett företag med ett härligt engagemang, stor kunskap och mycket god service. Mervärdet i företagets utbud är dessutom väl anpassat för Höglandet.  Helheten gör just detta landsbygdsföretag unikt.  

Årets integrationspris: Lunnagårds Sjukhem AB
Det tar tid att starta ett yrkesliv om dina arbetsförutsättningar är oklara, det tar tid att börja om i ett nytt land. Ett arbete betyder så mycket för var av en av oss, oavsett hur du har det i livet.
Ni är ett företag som gör en stor samhällsinsats genom att ta tillvara på kompetensen som finns hos våra personer som behöver en ny chans på arbetsmarknaden efter längre tids frånvaro, personer med funktionsnedsättning eller nyanlända. Därför vill vi på Arbetsförmedlingen dela ut ett integrationspris till er på Lunnagård som vi tycker i hög grad bidrar till samarbete och därmed ökad integration i samhället.
Ni bidrar till att få människor att växa.

Årets turistpris:Regnbågsdalen Café & Guesthouse
Regnbågsdalen Café & Guesthouse tilldelas årets Turistpris 2018 för att företaget med framåtanda och målmedvetenhet har skapat förutsättningar för ett året runt-baserat stabilt turistföretag med boende, aktiviteter, mat och caféupplevelse. Företaget har hela tiden siktet inställt på vidareutveckling. Allt levereras med en hög kvalitetsnivå.
Regnbågsdalens Café & Guesthouse arbetar på ett professionellt sätt med marknadsföring och utnyttjar de sociala medierna effektivt.

Årets ta-sig-församhetspris: Lindholmsgruppen
LindholmsGruppen har visat prov på stort mod, positiv framåtanda och att följa sin visioner ända fram till målgång. Genom att ta klivet och utveckla koncernen ytterligare har de nu investerat i en helt ny volymfabrik som sattes i full drift i januari 2018. En stor satsning som lyfter och berikar näringslivet runt om i hela Eksjö kommun.

Årets företagare: Markus Kyllenbeck, Reveljen Fastighets AB
Landsbygdens utveckling är beroende av entreprenörer! Genom sitt samhällsengagemang i kombination med stor erfarenhet från affärsvärlden lyckas. Årets Företagare med ”omöjliga” bedrifter år efter år.
Årets Företagare är entreprenören som snabbt tar chansen när den uppkommer och enträget håller fast vid tanken på att lyckas ända fram till målgång. Vilket nu sätter Eksjö Kommun och Mariannelund på den globala världskartan. Årets Företagare har genom att lyssna på omgivningen satt ihop pusselbitar och i samverkan med seriösa investerare skapat en jättesatsning i Mariannelund. Där industrifastigheter som annars riskerat att förfalla blir istället hemvist för ny teknologi i Mariannelund. Entreprenören äger och driver bland annat Reveljen Fastighets AB.