Monter B02:28: Eksjö Bokhandel

Ska du till Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg sista helgen i september? I så fall rekommenderar Brevet hemifrån ett besök i monter B02:28. Där förmedlar Eksjö Bokhandel sin tro på bokens och den lilla bokhandels framtid! Montern gästas också av en rad kända författare som signerar böcker.

Det är första gången Eksjö Bokhandel ställer ut på bokmässan och kanske är det också första gången det går två fulla bussar från Eksjö till bokmässan...? Joakim och Robin Nyberg och nystartade JoRo-buss fyllde första bussen redan i somras och nu är alltså buss nummer två fullbokad.

– Vi har ett starkt stöd hos Eksjöborna, konstaterar Helena Hedenberg, en av butikens tre anställda, som ser fram emot att befinna sig i litteraturens absoluta mittpunkt under mässdagarna.

Andra som ser fram emot Eksjö Bokhandels medverkan är redaktörerna på Bok- och Biblioteksmässans egen mässtidning, Johan Kollén och Annica Starfalk. När de tipsar om årets höjdpunkter i mässtidningen nämns den 171-åriga bokhandeln från Eksjö högt upp på listan!

Eksjö Bokhandels medarbetare har tidigare, precis som de flesta av sina kollegor ute i landet, åkt till mässan som besökare.

– Det här blir något helt annat, säger Helena Hedenberg. Vi vill visa att det går att ha en renodlad bokhandel och att det faktiskt funkar om man lägger ner lite energi.
De senaste åren har Eksjö Bokhandeln satsat på allt från författarkvällar till lördagsförsäljning av surdegsbröd. I fjol firades 170-årsjubileet med praliner, tårtkalas och champagneprovning. Höstens program omfattar bland annat en ölprovning med Joel Linderoth och Darren Packman samt bokprat med Katarina von Bredow, Simona Ahrnstedt och Caroline Eriksson.

 

Att ta steget att delta på Nordens största bokmässa är bara ytterligare ett bevis på Eksjö Bokhandels kreativitet. Onsdagen den 24 september går första bilen till Göteborg och i packningen finns en hel del igenkänningsfaktorer från butiken. Att kliva in i en äkta bokhandel med mycket känsla är en riktig upplevelse. I montern ska mässbesökarna få möjlighet att uppleva samma atmosfär som i bokhandeln hemma i Eksjö.

 

Torsdagen och halva fredagen är mässan endast öppen för branschfolk. Fredag eftermiddag till söndag är allmänheten välkommen. Eksjö Bokhandeln har finbesök i montern samtliga dagar.  
Torsdag: Maj-Gull Axelsson, Rolf och Cilla Börjlind, Lennart Pehrsson.
Fredag: Per Gustavsson, Johan Wendt, Sven Nordqvist och Jujja Wieslander.

Lördag: Bodil Jönsson, Sofie Sarenbrant, Johanna Westman, Johan Egerkrans och Johan Sjöberg.
Söndag: Elisabet Nemert, Maria Gustavsdotter, Bosse Bildoktorn, Tareq Taylor.