Nina blir ny chef för tillväxt- och utvecklingssektorn

Efter påsk blir Nina von Krusenstierna chef för tillväxt- och utvecklingssektorn i Eksjö kommun. Redan i början av mars kom hon till stan för att träffa kommunens företag på eksjö.nu:s näringslivslunch. " Jag känner mig hedrad, det är ett stort och fint uppdrag, där jag äntligen får kombinera min humanistiska ådra med min tekniska kompetens", säger Nina.

Hon är entreprenör ut i fingerspetsarna och har drivit eget företag i många år. I grunden är hon humanist, har bland annat jobbat med grafisk form och var en av de första svenska kvinnorna som gjorde militärtjänstgöring. I 30-årsåldern bestämde hon sig för att skaffa en teknisk utbildning och blev rymdingenjör. Hon har jobbat med rymdteknik, byggt flygplatser och logistiksystem både i Sverige och utomlands. Oavsett om arbetsfältet och kollegorna funnits i Sverige, Ryssland, Pakistan eller Europa har hennes uppdrag i huvudsak varit att få ihop gruppen.

-  Mitt jobb handlar om tydlighet och kommunikation med teamet, att hålla sig till planen och att få gruppen att leverera resultat, säger Nina.

De sista åren har hon arbetat med landsbygds- och regionutveckling. Senast i Gnosjöregionen, dessförinnan i Västmanland. Nu ser hon fram emot att jobba med tillväxt och utveckling i Eksjö kommun.  
- Man måste ha respekt för att utveckling inte är enkelt, men att inspireras och att utveckla sig själv är en bra början, säger Nina, som drivs av glädje och känslan av att hjälpa andra framåt.

Planen är att flytta och hon letar hus i Eksjötrakten. Kravet är att det ska ligga på landet och helst ska det finnas ett hönshus på tomten!  

Många var nyfikna på den nya sektorchefen. Näringslivslunchen i eksjö.nu:s regi fylldes till sista plats.  

- Näringslivslunchen är en av näringslivsbolagets äldsta traditioner, där vi fångar upp aktuella ämnen och bjuder in företagare och andra intresserade. Det är en uppskattad mötesplats, säger näringslivschef Marie Brask.

Nästa näringslivslunch är den 1 april.