Ny musik om vår sommarstad

Fakta

Genom Brevet hemifrån kan du nu vinna ett exemplar av skivan ”Sommarstadskänslor”. Kommentera, gilla och dela under inlägget om skivan på Facebook och Instagram, alternativt skicka ett mejl till carina@bokstavligt.nu med namn och adress och en rad om vad du förknippar med sommar i Eksjö så deltar du i utlottningen. Vinnaren dras i mitten av september.

Studio PrioEtt har med Jonas Magnusson i spetsen skapat ett av de större kulturprojekten i Eksjö under 2020-talet. Under försommaren släppte skrivbolaget ny musik om Eksjö. Skivan Sommarstadskänslor innehåller sju spår som för tankar och känslor till sommarstaden Eksjö.

Hemlängtan nostalgi och sommarstaden Eksjö. Allt ryms i den nya skivan från Studio PrioEtt, som sedan ett par år tillbaka har släppt musik om Eksjö.

I fjol kom skivan ”Trästadskänslor", en succé som såldes av utvalda butiker i Eksjö (och delar av förtjänsten gick tillbaka till handlarna). Sedan dess har Studio PrioEtt släppt tre singlar: ”Sahlgaards (Minnenas butik)”, ”Vår tid nu” och ”Eksjö Stolta stad”. Under försommaren kom så den avslutande samlingen ”Sommarstadskänslor” som innehåller mer visa än jazz. Här finns dessutom en tonsatt version av Anna Maria Lenngrens dikt Pojkarne. Digitalt släpptes skivan med fyra spår. CD:n innehåller tre extra låtar som tidigare bara släppts digitalt.

Precis som tidigare har många olika sångare och musiker engagerats för att ge musiken liv. Denna gång deltar Bernth Stende (sång), Ulf Stenström (sång), Olivia Stålebrink (sång) och SofiaZechel (klarinett). Dessutom medverkar Matilda Gränne Crommert (sång) och Patrik Hellström (fiol) på den nya skivan. Jonas Magnusson står som vanligt för övriga instrument och inspelning.

 

- ”Med ”Sommarstadskänslor” sätter vi nu punkt för detta projekt, berättar Jonas Magnusson, som fortfarande drömmer om att någon gång i framtiden göra en konsert/uppsättning där musiken kan framföras inför publik. 

- Men det får framtiden utvisa. Det finns fortfarande två låtar som vi vill släppa någon gång i höst men jag har inga planer på att skriva ny Trästadsmusik. Det har ju trots allt blivit ett drygt femton-tal låtar om vår vackra stad. Låtarna finns ju alltid kvar om man någon gång skulle tveka på vilken fantastisk stad Eksjö är, konstaterar Jonas.