Ny ridhall skapar möjligheter

Fler bilder

Redan när Angelina Ljunggren startade sin ridverksamhet 2014 hade hon en dröm om att kunna bygga ett ridhus för verksamhet året runt. Fem år senare står den stora tälthallen på plats på gården Norra Råsa utanför Eksjö.

Företaget Harmoni Rid- och Aktivitetscenter är sprunget ur Angelinas egna erfarenheter. När hon själv mått dåligt har hon fått tröst och styrka genom hästarna och hennes affärsidé handlar om att erbjuda dem som av olika anledningar inte kan rida på en traditionell ridskola möjlighet att rida på sin egen nivå i en trygg miljö.  Här finns inga krav, varken på förkunskaper eller prestation. Den som mår bra av att bara vara med hästarna är lika välkommen som den som vågar hoppa över hinder. I dagsläget har Angelina cirka 60 elever, både barn och vuxna i olika konstellationer. Alla lektioner är mer eller mindre individanpassade och hälsoeffekterna är stora.
- Det är fantastiskt att se hur samhörigheten med hästarna påverkar eleverna, vilka framsteg de gör och att stunderna med hästarna och gör skillnad. Miljön är lugnande och stärkande, säger Angelina.

Tidigare har hon tvingats göra ett uppehåll, i den för eleven så efterlängtade veckorutinen, när temperaturen sjunkit på hösten. Från och med nu kan ridlektionerna löpa terminsvis.

Ridbanan i den stora tälthallen mäter 22 x 40 meter och öppnar upp för mängder av nya möjligheter.

-          Det är bara fantasin som sätter gränser för vad vi kan göra nu, säger Angelina, som redan har tankar kring lovaktiviteter, fler ridläger och hästhoppning (utan tävlingsmoment). Hon tänker också att det kan finnas andra föreningar som är intresserade av att hyra lokalen.

-          Tälthallen ger mig helt andra förutsättningar och det här är helt klart en nytändning för mitt företagande, säger Angelina.

På lördag den 5 oktober blir det högtidlig invigning med bandklippning av näringslivschef Marie Brask, som stöttat Angelina under hela företagsresan. Elever och hästar från handikappridningen kommer att visa upp sig och aktiva i den nystartade föreningen Team Råsa Hästklubb kommer att göra en kadrilj med sagotema. Invigningen startar kl. 15.00 och det serveras korv och fika.

OBS! Anmälan till 072-2222441.