REDI sätter Eksjö på kartan

Två månader innan pandemin bröt ut startade Carl Stenlöv och Jonas Nilsson upp REDI, ett produktionsbolag med inriktning på film, foto, sociala medier och reklam . Första året blev tuffare än väntat, men har också omfattat allt från reklamfilmer till musikvideo åt en världsstjärna.

Ett av de uppdrag som fått mest uppmärksamhet lokalt är en handfull filmer som producerats för besöksnäringen i Eksjö där REDI fångat guldkornen i kommunen. Jonas står för kundkontakt, drönarfoto och planering, Carl för filmning, bildspråk och redigering.
- Det var ett var ett roligt och viktigt uppdrag för oss, säger Carl, som ser fram emot att producera fler filmer lokalt och därigenom bidra till att sätta Eksjö på kartan ytterligare.
- Vår ambition är att erbjuda rörliga bilder till rimliga priser. Film är lättillgängligt och kan få stor spridning beroende på hur bra man är på att interagera online. Vi vill att även små företag ska få chansen uppnå ett proffsigt resultat. Vi hjälper till med allt från manus till färdig film!

Hemvändare
Carl är född i stan men flyttade efter gymnasiet via Gamleby folkhögskolas filmutbildning, till Stockholm, där han jobbade med flera av landets största produktionsbolag. Jonas flyttade tillfälligt från Jönköping till Eksjö i 20-årsåldern och upptäckte att han stortrivdes i trästaden. Under en lång period var han också aktiv i kommunpolitiken. Kompanjonernas vägar korsades redan 2014 och när Carl i fjol, efter en tid som frilansare i Stockholm, tog med sig sitt kontaktnät och flyttade tillbaka till Eksjö, såg de gemensamma möjligheter. I dag både jobbar de och bor tillsammans. Carl filmar, fotar och redigerar medan Jonas planerar och sköter kommunikationen.

Hjärtat klappar för musik
REDI erbjuder tjänster inom film, tryck motion graphics, foto, reklam och marknadsföring. På hemsidan finns ett axplock av de uppdrag som företaget hittills producerat, bland annat reklamfilmer för Sia Glass, Lidl, Djurens Rätt mm. De producerar i princip allt som har med rörlig film att göra. Men hjärtat klappar extra hårt för musikvideos. 
- Jag är musiker i grunden, så att producera både bild och musik i kombination är helt klart det bästa. I mycket reklam som vi producerar finns det tydliga riktlinjer och krav från kundens håll. Inom  musikvideoproduktion är ramarna och den kreativa friheten betydligt större, säger Carl, som tidigt i våras blev kontaktad av Stockholmsbaserade världsstjärnan Ängie. Hon hade sett Carls innehåll på Instagram och ville ha hjälp att producera en musikvideo till låten ”Drug lullabies”.

Eksjömiljöer
- Eksjö har mängder av fina miljöer och passar perfekt för den här typen av uppdrag, säger Jonas och berättar att Ängies musikvideo filmades på Puben, tatueringsstudion Bläckhörnan, Eksjö Stadshotell, Björnåsa Mosse och i filmarnas egen innergård i Gamla stan.

På temat musik hoppas REDI kunna genomföra samarbeten inom branded content. Carl vill med stöd av lokala aktörer filma förinspelade livesessions med kända artister i Eksjö-miljöer.

För mer information www.redifilm.se