Sommarbod i Norrsånna
Publicerad 27 Juni 2011
Fler bilder


Fakta
Öppettider, lördag och söndag kl. 13-16
Vägbeskrivning från Bellö: Kör mot Mycklaflons camping, sväng höger precis innan campingens parkering, följ skyltar ungefär en kilometer.
Ingela Moser är själv en sann loppisälskare som brinner för återbruk och ekologiskt miljötänk. I Norrsånna öppnar hon varje år upp sin sommarbod – med försäljning av både gammalt och nytt!
Sedan 1989 har Ingela och hennes familj bott i vackra Norrsånna, en knapp kilometer från Mycklaflons camping. Här driver hon sin verksamhet Inre Rummen, där hon erbjuder massage, måndanser, shamanska behandlingar och kurser i personlig utveckling. Hon designar dessutom unika kläder av återanvända textilier samt tillverkar smycken och ekologiska örtsalvor.
-Jag har varit intresserad av naturen under hela mitt liv. Mormor lärde mig grunderna om örter, berättar Ingela, som bland annat tillverkar salvor med ringblommor och granskott. Hon gör också den lite mer ovanliga vallörtsrotsalvan som bland annat lär lindra reumatiska besvär, blåmärken och åderbråck. Alla salvor innehåller ekologiska oljor och bivax från egna bikupor.
Kläderna säljer hon normalt sett på nätet på www.etsy.com, salvorna till patienter och stamkunder från hela Sverige. Den här årstiden säljs de också i sommarboden. Den inryms i de före detta stallarna på det forna godset Norrsånna. Här säljs dessutom begagnade ting, allt från smycken till böcker, husgeråd, väskor och roliga hattar. Ett besök rekommenderas, både för den som är på jakt efter udda saker, men också för den som vill inspireras av Ingelas alster och hennes härliga personlighet.
-Sommarboden är en fantastisk möjlighet att träffa nya människor, säger Ingela som inte sällan möter loppiskunderna igen, på en behandling eller en måndans. Nästa måndans sker den 15 juli.
Carina Engqvist
Ansvarig utgivare:
Marie Brask
En rad företagare och föreningsmänniskor från Eksjö kommun finns representerade i nationella styrelser. Uppdraget och nätverkandet innebär unika möjlighet att hämta hem kunskap och samtidigt placera ort och verksamhet på kartan. Maria Stejdahl, Eksjö Stadsfest och Lotta Alexandersson, Frendo i Mariannelund och Hultsfred, är två av dem som har nationella uppdrag.
Eksjö Gymnasium har under många år framgångsrikt arbetat med konceptet Ung Företagsamhet, UF. Läsåret 2020/2021 är inget undantag. Just nu drivs 12 UF-företag på skolan, i år med större utmaningar än någonsin.
Under 2021 intensifierar samhällsbyggnadssektorn och näringslivsenheten det gemensamma arbetet mot ett företagsklimat i toppklass. Genom att använda den så kallade Rättviksmodellen är ambitionen är att skapa en bättre relation mellan kommun och företagare.
I dagarna öppnade Kanaljen Konst & Eventmakeri – ett digitalt galleri för konst och konsthantverk skapade av kvinnor i Norden. Kanaljen har sin bas i Mariannelund i Småland, där fysiska events planeras redan till våren.