Sommarjobb på Höglandssjukhuset
Publicerad 6 Mars 2014
Fler bilder


Aron Axelsson från Eksjö går sista terminen på sjuksköterskeprogrammet vid Lunds universitet. Efter examen i vår väntar sommarjobb på akutmottagningen på Höglandssjukhuset. För den som är sugen på att komma hem till Eksjö och jobba i sommar finns fortfarande ett antal lediga vikariat.
För Aron är avdelningen bekant. Redan förra sommaren jobbade han som undersköterska på akuten.
– Det var kanon. Jag trivdes jättebra och blev väl omhändertagen. Till skillnad från sjukhus i större städer är Höglandssjukhuset mer personligt och mindre subspecialiserat, vilket gör att man får bra erfarenheter, säger Aron.
– Jag har haft väldigt mycket nytta av förra sommaren i min utbildning. Att kunna applicera det man lärt sig och relatera till verkligheten när man läser kurser är oerhört värdefullt.
Att han skulle komma tillbaka som nyutexaminerad sjuksköterska blev i princip klart redan förra sommaren. Det faktum att i många av semestervikarierna erbjuds tillsvidareanställning har Aron inte tagit ställning till ännu.
– Jag har funderat en del och det beror nog på vad de i så fall skulle erbjuda mig. Får jag förlängning på akuten stannar jag gärna tills vidare, säger Aron. Oavsett hur det går i höst kan han tänka sig att återvända till Eksjö så småningom.
– Jag har både familj, vänner och släktgård i trakten och trivs i Eksjö. Av sjukhuset har jag visserligen mest sett akutmottagningen, men jag upplever att det är ett trevligt och modernt sjukhus med hög kompetens. Det känns spännande att följa de storsatsningar som sker just nu. Den nyrenoverade akutmottagningen är väldigt fräsch, säger Aron.
Höglandssjukhuset är med sina 1700 anställda en stor arbetsplats, med ett stort behov av sommarpersonal. Rekryteringen har pågått sedan december, men det finns alltså fortfarande ett antal vikariat som inte är tillsatta.
– Det vi framförallt behöver är sjuksköterskor och undersköterskor, säger personalchef Susanne Nilsson.
– Även specialistsjuksköterskor är varmt välkomna, tillägger hon och berättar att sjukhuset ständigt efterfrågar sjuksköterskor med specialistutbildning. Inte minst inom psykiatri och operation.
För att möta behovet erbjuds tillsvidareanställda sjuksköterskor studier med studielön för att vidareutbilda sig inom operation, intensivvård, anestesi och psykiatri.
För mer information kontakta Susanne Nilsson susanne.a.nilsson@lj.se
Carina Engqvist
Ansvarig utgivare:
Marie Brask
En rad företagare och föreningsmänniskor från Eksjö kommun finns representerade i nationella styrelser. Uppdraget och nätverkandet innebär unika möjlighet att hämta hem kunskap och samtidigt placera ort och verksamhet på kartan. Maria Stejdahl, Eksjö Stadsfest och Lotta Alexandersson, Frendo i Mariannelund och Hultsfred, är två av dem som har nationella uppdrag.
Eksjö Gymnasium har under många år framgångsrikt arbetat med konceptet Ung Företagsamhet, UF. Läsåret 2020/2021 är inget undantag. Just nu drivs 12 UF-företag på skolan, i år med större utmaningar än någonsin.
Under 2021 intensifierar samhällsbyggnadssektorn och näringslivsenheten det gemensamma arbetet mot ett företagsklimat i toppklass. Genom att använda den så kallade Rättviksmodellen är ambitionen är att skapa en bättre relation mellan kommun och företagare.
I dagarna öppnade Kanaljen Konst & Eventmakeri – ett digitalt galleri för konst och konsthantverk skapade av kvinnor i Norden. Kanaljen har sin bas i Mariannelund i Småland, där fysiska events planeras redan till våren.