Succé för lokal guidebok!

Fler bilder

Planerar du en tur hem till Eksjö i vår eller sommar? Behöver du tips på utomhusaktiviteter? I boken Dagsutflykter i Småland finns bland annat tre vandringar i Eksjö kommun. Nu lottar vi ut 7 exemplar av bokens nyutgåva!

Det har gått tre år sedan Christian Holzer släppte boken Dagsutflykter i Småland på Basebo förlag. Den svenska utgåvan har nu sålts i ett par tusen exemplar. Den tyska översättningen som gavs ut i höstas har redan passerat 500 sålda böcker.

Boken innehåller 20 dagsutflykter/vandringar i Småland. Inte mindre än 3 av dem finns i Eksjö kommun:
Eksjö – en av Sveriges finaste trästäder
Skrôle Hie och Bruzaholm – vandring mellan bergsväggar och svensk industrihistoria
Mariannelund – Filmbyn Småland och en sten att sätta i gungning

Nytryck
- Min känsla är att boken är lika uppskattad av lokalbefolkningen som av besökande turister, säger Christian, som i dagarna lägger sista handen vid en nytryckning av den svenska utgåvan.
Den nya boken blir klimatneutralt producerat, vilket innebär att bokproduktionens miljöbelastningen kompenseras genom investering i ett projekt som minskar miljöbelastningen med motsvarande nivå.
- Eftersom bokens dolda budskap handlar om att värna om naturen, tycker jag att det passar bra säger, Christian och berättar att den nya boken dessutom blir ännu vackrare än den förra, med ett 20-tal helt nya bilder.
Dagsutflykterna är samma som tidigare, men informationen om utflyktsmålen har uppdaterats och kompletterats. Den nya boken innehåller ännu fler tips och förslag på platser att upptäcka i närområdet.   

Vinn en bok!
Brevet hemifrån lottar nu ut 7 exemplar av nytryckningen av Dagsutflykter i Småland (värde 340 kronor/bok i bokhandeln). Vill du delta i utlottningen? Gilla Brevet hemifrån på facebook och Instagram, dela inlägget om boken och tipsa oss gärna om din bästa utflykt i Småland.  Du kan också skicka ett mejl till carina@bokstavligt.nu för att delta i tävlingen. Vinnarna dras den 17 maj. 

Fler titlar från förlaget
Efter succén med Dagsutflykter i Småland har Christian Holzer och Basebo förlag gett ut flera böcker med lokal koppling. Hiking Hultsfred är en vandringsbok med detaljerade beskrivningar av vandringar i Hultsfreds kommun. Körverk, består av texter från 136 kända och okända författare och gavs ut i samarbete med Litteraturnod Vimmerby. Just nu jobbar han med en ny bok, om unika platser och berättelser i Småland. www.baseboforlag.se