Teatertolvan tar plats på scen

Fler bilder

Fakta

Foto: Sakarias Havskog

Biljetterna till musikalen Legally Blonde har släppts och den 26 april är det premiär i Olsbergs Arena. ”Det här är det bästa vi har gjort”, säger Jonas Adolfsson i produktionsteamet.

Med en dryg månad kvar av repetitionstiden börjar det mesta falla på plats. Vägen hit har varit allt annat än rak. Audition var avklarad, rollerna satta och repetitionerna igång inför den planerade premiären hösten 2018 när Fortifikationsverkets beslut som kom en kalldusch; externa aktörer tilläts inte längre hyra Fritidsgården vid Ing2. Teatertolvan stod utan scen och repetitionerna lades på is. Därefter följde ett intensivt arbete med att hitta en ny scen. Lösningen blev en specialbyggd 16 meter bred scen nedanför den stora läktaren i Olsbergs Arena. Det blir med andra ord gott om plats både för publiken och för den 45 personer stora ensemblen.

-  Det blir stort och mäktigt. Med en scen som är både bredare och djupare får vi större friheter och skapar scenen efter de förutsättningar vi vill ha. Vi kan leka med scenografi, ljus och nya effekter, berättar Jonas.

Musikalen Legally Blonde handlar om den modeintresserade blondinen Elle Woods som blir dumpad när pojkvännen kommer in på juridiklinjen. Hon bestämmer sig för att vinna tillbaka honom – genom att själv studera på Harvard. Elle Woods upptäcker sidor hos sig själv hon inte trodde fanns och musikalens budskap är att aldrig ge upp, att ge sig hän och att man kan lyckas med vad som helst om man står upp för den man är.

-  Det är en fartfylld och medryckande musikal med hög nivå på både sång och dans. Det här är det bästa vi har gjort, säger Jonas Adolfsson, och tillägger att den här produktionen också krävt betydligt av alla inblandade.  

-   Att gå in i den här typen av rum kräver mer insatser och en högre kostnadsbudget.  Samtidigt har vi stärkts av krisläget vi gått igenom det senaste året. Vi märker att det finns en större medvetenhet kring vår verksamhet och en vilja att hjälpa till.

Legally Blonde blir tveklöst vårens stora kulturupplevelse i Eksjö. Ta med familjen, vännerna eller kollegorna på musikal! Biljetter finns på www.teatertolvan.se och via nortic.se