Tysk produktion flyttas till Bellö

Fler bilder

  1. Lars Nordgren, vd

Fakta

Just nu söker Sherwin-Williams bl.a en colorist/nyansör till Nässjö, kemist till labbet i Bellö och sommarjobbare i både Nässjö och Bellö.
Intresserad? Kontakta maria.lindstrom@sherwin.com

Kostnadseffektiv och lönsam stordrift behöver inte nödvändigtvis betyda urbanisering och flytt utomlands. Hos färg- och lacktillverkaren Sherwin-Williams har det fungerat precis tvärtom under många år. Nu stängs den rena produktionsdelen i Tyskland – och Bellö får sex nya arbetstillfällen.

Sherwin-Williams är en global ledare på ytbehandlingsprodukter för industrin. Den europeiska produktionen sker i allt större grad i Sverige och tidigare har produktionsenheter i både Norden och England flyttats till Märsta och Bellö. Nu avvecklas produktionen i Tyskland, där en färgfabrik med nästan 40 anställda stängs  ned. I Sverige tillsätts 10 nya tjänster, varav sex hamnar i Bellö.

– Konceptet vi har med Bellö, Märsta och distributionen i Nässjö, som levererar till hela Europa och delar av världen, är ett av det effektivaste vi har i hela koncernen, men allt går förstås att göra bättre även här. Vi koncentrerar nu tillverkningen till några få större anläggningar, effektiviserar med ny utrusning och kunskap och får ut fler antal liter, berättar Lars Nordgren, vd.

Han betonar att det helt och hållet är medarbetarnas förtjänst att tillverkningen koncentreras på företagets befintliga anläggningar i Sverige.
– Vår personal har under många år visat att vi är kapabla att ta emot produktionsflyttar till både Bellö och Märsta. Annars hade produktionen lika väl kunnat hamnat någon annanstans inom koncernen, säger han.  

Fabriken i Tyskland har avvecklats successivt under våren och sista produktionsdelarna flyttas nu under sommaren för att vara helt överflyttat till sista augusti. Redan i april levererades de första färgburkarna med tyska adresser från central lagret i Nässjö  Med hjälp av effektiv produktion siktar Sherwin-Williams på att bli starkare på den tyska marknaden, som är en av Europas största trämarknader.