Wikan kan personal

Fler bilder

”Vi vill vara mer än ett bemanningsföretag. Vi är en samarbetspartner och ett bollplank och vill kunna möta både våra kunder och vår personal över brödhyllan i affären”. Det säger Marie Grahn, som driver Wikan Personal på Höglandet. På några år har hon blivit nyckelperson på många av regionens företag.

Wikan har sitt kontor vid Stora Torget i Eksjö. Arbetsområdet finns inom en radie på 20 mil därifrån.
- För oss är det viktigt att vara lokala, engagerade och tillgängliga, säger Marie, som är delägare i Wikan sedan 2013. I dag ansvarar hon för kontoren i Eksjö, Vetlanda och Anderstorp, som i fjol omsatte drygt 73 miljoner kronor.

I huvudsak hyr vi ut yrkesarbetare inom industrin, tjänstemän inom alla branscher och omsorgspersonal inom privat sektor. Totalt har företaget 120 kunder och 150 anställda konsulter. Hittills har Wikan Personal slussat 1349 personer till ett nytt jobb på Höglandet!
 - Vi är redo att ta nästa steg och behöver nu ta in en extern person i styrelsen, berättar Marie, som hoppas hitta en ledamot med erfarenheter från tillverkningsindustrin eller handel. 

Trots att bemanningsföretag funnits i Sverige sedan början av 1990-talet möts arbetsmodellen fortfarande av en del fördomar. Sanningen är att alla medarbetare har avtalsenliga löner, kollektivavtal och blir tillsvidareanställda efter sex månader.
- För företag som väljer att hyra in personal är lösningen kostnadseffektiv, snabb och enkel. Medarbetare som inte fungerar kan snabbt bytas ut och medarbetare som lär sig jobbet kan anställas. En stor andel av våra konsulter går över i anställning hos kund efter inhyrning- detta är ett mycket bra betyg för alla inblandade.

-          Medarbetare som inte trivs eller fungerar hos den ena kunden passar oftast in hos den andra kunden det är sällan någon blir arbetslös, säger Marie.

Moderbolaget finns i Kristianstad och förvärvade nyligen bolaget Work for you, som jobbar med vuxenutbildning, rehab, omställlning och integration.
- Jönköping är vårt närmaste kontor och kommer att bli viktigt och värdefullt för oss. Att lära sig språket är nyckeln, men den som knäckt koden har stora möjligheter att få ett jobb.

Söker du jobb i området eller behöver arbetskraft. Hör av dig till marie@wikan.se