Dialog för bättre näringslivsklimat

EKSJö I samband med den traditionella dialoglunchen presenterad Anna Gillek, regionchef på Svenskt näringsliv årets ranking av företagsklimatet samt ledde samtalet om hur företagare, politiker och tjänstemän kan bidra för att underlätta för näringslivet.

Syskonen Lindholm Årets företagare

EKSJö Frida Sherdén och Oskar Lindholm är Årets företagare i Eksjö kommun. De hyllades tillsammans med en rad andra pristagare i samband med fredagens dialoglunch på Eksjö stadshotell. Här hittar du samtliga pristagarna samt motiveringar.

Informerar elever om värnplikt

EKSJö I höst får tusentals elever på svenska högstadie- och gymnasieskolor möta Försvarsmaktens nyanställda skolinformatörer. Två av dem är placerade på Ing2 i Eksjö.

Bruzaholms Bruk fyller 360 år

EKSJö I år firar Bruzaholms Bruk inte mindre än 360 år! Det moderna specialgjuteriet, med 65 medarbetare och en internationell kundkrets, är därmed ett av Sveriges äldsta industriföretag. Men vägen hit har knappast varit spikrak.

Skogstjänstbolag med bas i Bellö

EKSJö Med en bakgrund som asfaltsläggare är han van att jobba både tunga och långa arbetspass. Firma Andreas Karlsson Skogsjänst har numera sin bas i Bellö och utför uppdrag inom skog och mark, åt såväl privatkunder som företag.

Trädgårdstjänster som gör skillnad

EKSJö Hon erbjuder allt från trädgårdsarbete till julstädning - och levererar gärna insatserna med ett leende på läpparna och extra omtanke om kunden. ”Jag vill göra skillnad”, säger Pernilla Hjalmarsson, som numera titulerar sig egen företagare inom gröna och hushållsnära tjänster. ​